Nekategorisano

Treći networking jesenji bazar

I ove godine bi bilo dobro da se odlučimo za kupovinu božićnih, novogodišnjih pa i rodjendanskih poklona od malih proizvođača, iz dućana s rukotvorinama, od nezavisnih knjižara, od prijatelja/ica koji prave unikatne stvarčice, od žena koje su krenule u samostalne vode, od ljudi u našoj okolini koji se opiru lošim stranama globalizacije.
A na predstojećim bazarima, našem 3. BWBH i UNWG Charity Bazaru u novembru svi, baš svi proizvodi su napravljeni od vrijednih ruku poduzetnica i poduzetnika, žena i muškaraca koji se bore da stari zanati žive i danas, onih kojih se osmjele da postanu samostalni te i onih koji našu tradiciju tkaju u svoje proizvode!
Jako nam je važno da ispred udruženja poslovnih žena – BWBH (Business Women of Bosnia and Herzegovina) – u Austriji promovišemo BiH  tradiciju i kulturu a posebno smo sretne kada imamo priliku promovisati žene koje to rade!
Naš bazar 6.10. je idealna prilika da se družimo. Za razliku od UNWG Charity Bazara, kada je sve kao na traci i trudimo se da prodamo što više u humanitarne svrhe, na našem bazaru provedemo sate zajedno. Sladimo se, kupujemo, družimo, čitave porodice dodju…Vidimo se.