Članak

Radionica – Kako se osloboditi perfekcionizma i impostor sindroma koji nas koče u profesionalnom uspjehu

Impostor sindrom (psihološki obrazac u kojem pojedinac sumnja u svoje vještine, talente i/ili postignuća i ima kontinuirani strah od toga da će biti prozvan kao varalica) i perfekcionizam (težnja za nepogrešivošću i savršenošću) mogu biti jedan od najvećih sabotera uspjehu (strah od javnog nastupa i dijeljenje našeg kreativnog i pisanog sadržaja, poslovnih ideja i stručnog mišljenja s drugima, osjećaj neadekvatnosti za poziciju u kojoj se nalazimo, podsvjesna samosabotaža usljed osjećaja da nismo vrijedni uspjeha, kontinuirani strah da ne znamo ‘dovoljno’ i ‘sve’ i da nismo dovoljno dobri…), kao i zarađivanju više novaca.

U online workshopu koji će se održati 28.06. u 18:30, life coach Danijela Jokić Vaislay, autorica knjige ‘Ja Vrijedim’ (Self Worth) govorit će na temu kako se osloboditi perfekcionizma i impostor sindroma i podijeliti s vama praktične savjete koji vam mogu pomoći.

Bez obzira na nivo obrazovanja i uspjeha, niko nije imun na impostor sindrom i perfekcionizam (Danijela je u svojoj life coaching praksi imala klijentice koje su bile uspješne preduzetnice, obavljale funkcije CFO i CEO, te imale master diplomu s Oxford-a i drugih prestižnih univerziteta).

Perfekcionizam nam može ne samo sabotirati lični i profesionalni uspjeh, već također i narušiti kvalitetu života i mentalno zdravlje, a može se manifestovati u različitim sferama života na različite načine, te stoga preporučujemo da prisustvujete ovom workshop-u, cak i ako mislite da vi lično ne osjećate da vas muci perfekcionizam ili impostor sindrom.


Moderator: Danijela Jokić Vaislay, life coach i motivacijski govornik

Danijela Jokić Vaislay je life coach i motivacijski govornik, autorica knjige ‘Ja Vrijedim’ (objavljene na engleskom jeziku pod nazivom ‘Self Worth’), ko-autorica “Priručnika Za Life Coaching”, suosnivačica Online Life Coaching Akademije ‘Ajna’ i osnivačica www.sretnazena.com magazina. Provela je više od osam godina u Indiji, u Delhiju. Njeni savjeti za osobni rast i razvoj i uspjeh, na našem i engleskom jeziku, objavljeni su u magazinima COSMOPOLITAN, SENSA, LJEPOTA I ZDRAVLJE i brojnim drugim. Pomaže ženama da ostvare svoje životne i poslovne ciljeve individualnim i grupnim online coachingom, motivacijskim govorima i radionicama.