Članak

Udruženje BWBH će i ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na humanitarnom UN bazaru

Udruženje BWBH će i ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na humanitarnom UN bazaru, koji se održava 09.12.2023. godine u Beču.

UN bazar predstavlja fantastičnu priliku da predstavimo svoju zemlju na najvećem međunarodnom eventu koji posjeti do 20.000 hiljada ljudi u danu, i gdje učestvuje preko 70 zemalja. Uz pomoć naših članica uključenih u pripremu bh štanda, Ambasadora Siniše Bencuna, ambasadorice Danke Savić i naravno Udruženja Poslovnih žena iz BiH, većina proizvoda je već u Beču!

Kao i svake godine, na UNWG međunarodnom bazaru sarađujemo sa mnogim udruženjima iz BiH. Pored Udruženja poslovnih žena u BiH, tu su i udruženje Probudi se iz Istočnog Sarajeva, Udruženje HERBA – zelena dolina i Inner Wheel Club Bijeljina. Novost je da smo preko našeg partnera NGO I-dijaspora Švicarska, uspjeli dovesti i sjajne bh proizvode rađene od strane neformalne grupe žena Women wit key, iz Kladnja! Pekmez od jabuke, tinktura od srijemoša za imunitet, poklon paketi, sve analizirano u Euroinspektu i vrhunski ukusno! Ove godine na štandu će se između ostalih naći i daske i proizvodi za dom brenda Waga, odjevni komadi sa motivima bosanskog ćilima, razne poslastice, proizvodi sa motivima Sarajeva i slično. Sigurni smo da ćemo zahvaljujući kreativnim i uspješnim poduzetnicima iz naše zemlje opet imati sjajan štand, koji će privući pažnju svih posjetitelja.

Proizvodi koji će krasiti naš štand su nevjerovatan spoj tradicionalnog i modernog i biće predstavljeni naravno u maloj limitiranoj količini, ali smo sigurni da će to biti odličan marketing za sve poduzetnike i podstrek za širenje prodaje na međunarodno tržište.