O nama

Udruženje je počelo sa radom početkom 2016. godine kao neformalna platforma za razmjenu informacija i umrežavanje poslovnih žena iz BiH koje žive i rade u Austriji. Nakon nešto više od godinu dana rada i druženja, odlučile smo da našem radu i grupi izvanrednih žena damo i formalni oblik. Udruženje “Business Women of Bosnia and Herzegovina” je registrirano u septembru 2017 godine.

Vizija udruženja je jačanje pozicije i promocije žena poduzetnica u Austriji i BiH, podrška privrednicama u njihovom razvoju i rastu, te izgradnja mreže poduzetnica.

Glavni fokus udruženja je osnaživanje naših članica kroz promocije njihovih poslova, proizvoda i usluga.

Ciljeve ostvarujemo putem radionica, tematskih prezentacija i diskusija. Putem partnerstva sa udruženjima i poduzetnicama iz BiH, želimo promovisati BiH žensko poduzetništvo i otvoriti vrata tržištu u Austriji. Ciljeve ostvarujemo putem radionica, tematskih prezentacija i diskusija, te organizovanjem i učešćem na bazarima u cilju promocije ženskog poduzetništva.

Ukoliko želite da pristupite udruženju, molimo Vas kontaktirajte nas putem elektronske pošte /E-mail na contact@bhwomen.org ili business.women.bh@gmail.com.

Želimo biti udruženje koje će vam pomoći da lakše ostvarite svoje ciljeve.

Lejla Tinjić Zaimović

PREDSJEDNICA

Lejla Tinjić Zaimović je predsjednica i jedna od osnivačica udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina. Lejla je ekonomistica, zaposlena kao konsultantica u međunarodnoj finansijskoj instituciji u Beču. Iza nje je više od dvije decenije iskustva i rada na podršci u realizaciji razvojnih projekata, izvršnoj pomoći menadžmentu, organizaciji događaja te koordinaciji rada ureda. Lejla koordinira aktivnosti udruženja i odgovorna je za odnose s javnošću, marketing i razvoj poslovanja. Kao velika pristalica poslovnog umrežavanja želi privući žene raznih profila i iskustava koje se identificiraju s vizijom jačanja pozicije žena u poslovnom svijetu i društvu u cjelini.

Adela Mehić-Dzanić

POTPREDSJEDNICA

Adela Mehić-Džanić je ekspert za telekomunikacije i digitalizaciju (Internet of Things). Po završetku studija telekomunikacija na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 2010. i prvih radnih pobjeda, 2013. godine Adela sa suprugom dolazi u Beč radi profesionalnog usavršavanja i pristupa globalnom tržištu rada. Ostvarena na profesionalnom i privatnom polju, Adela želi podijeliti svoje znanje i iskustva s bh. zajednicom u Beču i 2020. se pridružuje strateškom timu Business Women of Bosnia and Herzegovina. Adela je u udruženju zadužena za kooperacije sa strateškim partnerima i profesionalnim ženskim udruženjima.

Naida Jusufhodžic-Grbić

REVIZOR

Naida Jusufhodžic-Grbić je magistrica prava (dipl.iur Zagreb i mag.iur Beč). Nakon bankarsko-pravnog (Zagreb), knjigovodstveno-poreznog i odvjetničkog iskustva (Beč), zaposlila se u revizorskom udruženju pri jednoj od vodećih austrijskih bankarskih institucija, gdje se već godinama bavi radnim i zadružnim pravom. Udruženju Business Women of Bosnia and Herzegovina pridružila se zbog njegove sjajne ideje. Osim za godišnju reviziju knjigovodstva, te određene pravne aspekte udruženja, zadužena je i za organiziranje radionica i tematskih predavanja. Kao ustrajni borac za stvarnu ravnopravnost žena u svakodnevnom životu, misli da je pravi napredak postignut tek onda kada nam to prestane biti glavna tema.

Jasmina Haračić

REVIZOR

Jasmina Haračić je magistrica arapskog jezika i književnosti i dipl. turkolog. Ima dugogodišnje iskustvo kao savjetnica i project manager u Austrijskom Crvenom križu. Jasmina je Coach, wingwave® Coach i učiteljica autogenog treninga. Članica je strateškog tima i jedna od osnivačica udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina. U udruženju obavlja posao revizora te se bavi osmišljavanjem ponuda za lično i profesionalno usavršavanje članica i organizacijom događaja za članice koje žele predstaviti svoj posao ili određenu ekspertizu i kompetencije.

Selma Muratović

BLAGAJNIK

Selma Muratovic je zvanje diplomirane ekonomistice stekla na beckom univerzitetu ekonomije (WU). Radno iskustvo zapocunje jos za vrijeme studija u raznim poljima ekonomije od Projektmanagementa preko Produktmanagementa pa do logistike i supply chain managementa. Trenutno izvrsava funkciju operative direktorice u firmi Brajlovic Austria. Ideja napredovanja kroz podrsku, pomoc i dijeljenje vlastitih resursa je Selmu spojila s udruzenjem BWBH. U udruzenju je obavlja funkciju blagajnika.

Naše Članice

Maja Čopra

GRAFIČKA DIZAJNERICA

Maja Čopra je produkt i grafička dizajnerica. Nakon uspješnog diplomiranja na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, seli se u Beč gdje živi jedanaest godina. Na WIFI Wien je završila dodatno obrazovanje na polju grafičkog i print dizajna, čime se trenutno bavi. Njen rad je vezan za razvoj vizuelnog identiteta firmi, kao i pojedinačnih vizuelnih elemenata i popratnih marketing materijala. Pored stalnog zaposlenja, samostalno djeluje kao grafički dizajner firme Bee Graphics u kojoj proširuje svoju djelatnost i na print majica. U udruženju Business Women of Bosnia and Herzegovina je odgovorna za stvaranje vizuelnog identiteta i promotivnih materijala. Dijeli istu viziju s udruženjem i svojim angažmanom Maja pridonosi cjelokupnom umrežavanju žena sa željom da ostvarimo jake poslovne kontakte i stvorimo prepoznatljiv brend.

Lejla Husić

ČLANICA

Zdravo! Zovem se Lejla i dolazim iz Velike Kladuše. U Beč sam se zaljubila prije sedam godina kad sam došla ovdje na magistarski studij, te sam odlučila ostati tu. Prvenstveno sam ljubitelj engleskog jezika, učitelj i trener. U slobodno vrijeme uživam u istraživanju svega što Beč nudi.

Potaknuta svojom ljubavlju prema engleskom jeziku, zajedno sa mužem sam osnovala školu za engleski i francuski jezik, Lingua Franca. Naš cilj je stvoriti ugodnu i dinamičnu atmosferu za učenje za djecu, tinejdžere i odrasle uz primjenu inovativnih metoda i motivirajući učenike da sa veseljem uče jezike. Pored časova engleskog i francuskog jezika za privatni i poslovni sektor, bavimo se također i prijevodima, lektoratom, te pisanjem tekstova/copywriting. Više o nama možete saznati na našoj web stranici: https://linguafrancawien.com/ i Facebook stranici: https://www.facebook.com/linguafrancawien/.

Članica sam udruženja već nekoliko godina. Ono što me privuklo ovom udruženju je iskustvo članica, te razmjena istih koja se redovno odvija kroz različite događaje, radionice i sastanke. Također, udruženje pruža članicama priliku za networking i razmjenu informacija, što je meni kao novoj poduzetnici izuzetno bitno. Radujem se novim druženjima i upoznavanju novih članica.

Emina Eppensteiner

ČLANICA

Emina Eppensteiner, po zanimanju pozorišna pedagoginja i fascinirana vezom život- pozorište- svakodnevnica. Moja vizija je uljepšati život drugima kroz

  • neposredni pozorišni rad sa grupama djece, omladine ili odraslih osoba
  • vođenje seminara za odrasle osobe sa ciljem poboljšavanja vještina kao što su:

autentičnost – kreativnost – koncentracija

 

U svom radu spajam umjetničke, pedagoške i znanstvene spoznaje, iskustva i vještine kako bismo svjesnije živjeli, uspješnije komunicirali i (p)ostali fleksibilni u rješavanju životnih zadaća!  

Mirela Nežić

ČLANICA

Prije nego sto sam se odlučila da postanem članica “Business Women of Bosnia and Herzegovina” pratila sam njihov rad neko vrijeme preko Facebook-a a 2018 uplatila članarinu i sa prijateljicom otišla na redovni mjesečni sastanak i od tada sam članica i redovna na eventim gdje sam primljena zaista srdačno i toplo. Njihov elan su prenijele i na mene tako da mi udruženje time  mnogo pomaže u mom poslu u kojem napredujem. Zbog svega ovoga i zbog puno toga što se riječima ne moze opisati (mora se osjetiti) najsrdačnije mogu svakoj ženi preporučiti da se učlani u udruženje.

Radim kao medicinska sestra u mobilnom multiprofesionalnom palijativnom timu. Rad sa palijativnim pacijentima i njihovim familijama, prijateljima zahtijeva veliku pshiofizicku izdržljivost, razumijevanje i veliku dozu empatije. I pored svih teškoća u radu trenutno ne bih mogla zamisliti rad sa nekim drugim pacijetima. I onda kada dijagnoza kaže da se ne može više ništa učiniti, činimo puno. Razumijevanje bez riječi ili sa puno riječi pomiješanih često sa suzama…odslušati suze, strah i tugu , to je jedan dio mog posla koji radim part time.

Prije dvije godina pronasla sam balans (psihohigijenu) za sebe, postala sam dio networkmarketinga  sa kojim mogu da uljepšam žene i  pružam mogućnost da i same počnu ovaj posao, koji nudi velike mogućnosti za razvoj. Želja mi je da što više žena djevojaka pronađe put do samostalnosti a ovaj posao im može u tome početi.

Ako poznajete djevojke/žene koje žele početi nesto novo dajte im moj kontakt – mirelanezic.com

Scroll Up