O nama

Udruženje je počelo sa radom početkom 2016. godine kao neformalna platforma za razmjenu informacija i umrežavanje poslovnih žena iz BiH koje žive i rade u Austriji. Nakon nešto više od godinu dana rada i druženja, odlučile smo da našem radu i grupi izvanrednih žena damo i formalni oblik. Udruženje “Business Women of Bosnia and Herzegovina” je registrirano u septembru 2017 godine.

Vizija udruženja je jačanje pozicije i promocije žena poduzetnica u Austriji i BiH, podrška privrednicama u njihovom razvoju i rastu, te izgradnja mreže poduzetnica.

Glavni fokus udruženja je osnaživanje naših članica kroz promocije njihovih poslova, proizvoda i usluga.

Ciljeve ostvarujemo putem radionica, tematskih prezentacija i diskusija. Putem partnerstva sa udruženjima i poduzetnicama iz BiH, želimo promovisati BiH žensko poduzetništvo i otvoriti vrata tržištu u Austriji. Ciljeve ostvarujemo putem radionica, tematskih prezentacija i diskusija, te organizovanjem i učešćem na bazarima u cilju promocije ženskog poduzetništva.

Ukoliko želite da pristupite udruženju, molimo Vas kontaktirajte nas putem elektronske pošte /E-mail na contact@bhwomen.org ili business.women.bh@gmail.com.

Želimo biti udruženje koje će vam pomoći da lakše ostvarite svoje ciljeve.

Lejla Tinjić Zaimović
Predsjednica

Lejla Tinjić Zaimović je predsjednica i jedna od osnivačica udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina. Lejla je ekonomistica, zaposlena kao konsultantica u međunarodnoj finansijskoj instituciji u Beču. Iza nje je više od dvije decenije iskustva i rada na podršci u realizaciji razvojnih projekata, izvršnoj pomoći menadžmentu, organizaciji događaja te koordinaciji rada ureda. Lejla koordinira aktivnosti udruženja i odgovorna je za odnose s javnošću, marketing i razvoj poslovanja. Kao velika pristalica poslovnog umrežavanja želi privući žene raznih profila i iskustava koje se identificiraju s vizijom jačanja pozicije žena u poslovnom svijetu i društvu u cjelini.

Adela Mehić-Dzanić
Potpredsjenica

Adela Mehić-Džanić je ekspert za telekomunikacije i digitalizaciju (Internet of Things). Po završetku studija telekomunikacija na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 2010. i prvih radnih pobjeda, 2013. godine Adela sa suprugom dolazi u Beč radi profesionalnog usavršavanja i pristupa globalnom tržištu rada. Ostvarena na profesionalnom i privatnom polju, Adela želi podijeliti svoje znanje i iskustva s bh. zajednicom u Beču i 2020. se pridružuje strateškom timu Business Women of Bosnia and Herzegovina. Adela je u udruženju zadužena za kooperacije sa strateškim partnerima i profesionalnim ženskim udruženjima.

Naida Jusufhodžic-Grbić
Revizor

Naida Jusufhodžic-Grbić je magistrica prava (dipl.iur Zagreb i mag.iur Beč). Nakon bankarsko-pravnog (Zagreb), knjigovodstveno-poreznog i odvjetničkog iskustva (Beč), zaposlila se u revizorskom udruženju pri jednoj od vodećih austrijskih bankarskih institucija, gdje se već godinama bavi radnim i zadružnim pravom. Udruženju Business Women of Bosnia and Herzegovina pridružila se zbog njegove sjajne ideje. Osim za godišnju reviziju knjigovodstva, te određene pravne aspekte udruženja, zadužena je i za organiziranje radionica i tematskih predavanja. Kao ustrajni borac za stvarnu ravnopravnost žena u svakodnevnom životu, misli da je pravi napredak postignut tek onda kada nam to prestane biti glavna tema.

Jasmina Haračić
Revizor

Jasmina Haračić je magistrica arapskog jezika i književnosti i dipl. turkolog. Ima dugogodišnje iskustvo kao savjetnica i project manager u Austrijskom Crvenom križu. Jasmina je Coach, wingwave® Coach i učiteljica autogenog treninga. Članica je strateškog tima i jedna od osnivačica udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina. U udruženju obavlja posao revizora te se bavi osmišljavanjem ponuda za lično i profesionalno usavršavanje članica i organizacijom događaja za članice koje žele predstaviti svoj posao ili određenu ekspertizu i kompetencije.

Maja Čopra
Grafička dizajnerica

Maja Čopra je produkt i grafička dizajnerica. Nakon uspješnog diplomiranja na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, seli se u Beč gdje živi jedanaest godina. Na WIFI Wien je završila dodatno obrazovanje na polju grafičkog i print dizajna, čime se trenutno bavi. Njen rad je vezan za razvoj vizuelnog identiteta firmi, kao i pojedinačnih vizuelnih elemenata i popratnih marketing materijala. Pored stalnog zaposlenja, samostalno djeluje kao grafički dizajner firme Bee Graphics u kojoj proširuje svoju djelatnost i na print majica. U udruženju Business Women of Bosnia and Herzegovina je odgovorna za stvaranje vizuelnog identiteta i promotivnih materijala. Dijeli istu viziju s udruženjem i svojim angažmanom Maja pridonosi cjelokupnom umrežavanju žena sa željom da ostvarimo jake poslovne kontakte i stvorimo prepoznatljiv brend.

Selma Muratovic
Blagajnik

Selma Muratovic je zvanje diplomirane ekonomistice stekla na beckom univerzitetu ekonomije (WU). Radno iskustvo zapocunje jos za vrijeme studija u raznim poljima ekonomije od Projektmanagementa preko Produktmanagementa pa do logistike i supply chain managementa. Trenutno izvrsava funkciju operative direktorice u firmi Brajlovic Austria. Ideja napredovanja kroz podrsku, pomoc i dijeljenje vlastitih resursa je Selmu spojila s udruzenjem BWBH. U udruzenju je obavlja funkciju blagajnika.

Scroll Up