Tim

Lejla Tinjić Zaimović

Predsjednica
Lejla Tinjić Zaimović je predsjednica i jedna od osnivačica udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina. Lejla je ekonomistica, zaposlena kao konsultantica u međunarodnoj finansijskoj instituciji u Beču. Iza nje je više od dvije decenije iskustva i rada na podršci u realizaciji razvojnih projekata, izvršnoj pomoći menadžmentu, organizaciji događaja te koordinaciji rada ureda.
Lejla koordinira aktivnosti udruženja i odgovorna je za odnose s javnošću, marketing i razvoj poslovanja. Kao velika pristalica poslovnog umrežavanja želi privući žene raznih profila i iskustava koje se identificiraju s vizijom jačanja pozicije žena u poslovnom svijetu i društvu u cjelini.

Jasmina Buhre

Potpredsjednica
Jasmina Buhre je magistrica arapskog jezika i književnosti i dipl. turkolog. Ima dugogodišnje iskustvo kao savjetnica i project manager u Austrijskom Crvenom križu. Jasmina je Coach, wingwave® Coach i učiteljica autogenog treninga. Članica je strateškog tima i jedna od osnivačica udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina. U udruženju obavlja posao revizora te se bavi osmišljavanjem ponuda za lično i profesionalno usavršavanje članica i organizacijom događaja za članice koje žele predstaviti svoj posao ili određenu ekspertizu i kompetencije.

Alisa Kapic-Zustra

Članica strateškog tima
Alisa Kapic is the Vice President of Sales for Europe North at IWG (International Workplace Group) and country director for Austria. She’s been working in the serviced office real estate industry for 16 years across different geographies. Prior to that, Alisa worked for an American Telecommunications Distributor in Memphis, TN and moved to Europe as a Sales & Marketing Director responsible for developing CEE market. Alisa is a passionate athlete, devoted mother, spouse and leader. She has met all the challenges when working in new countries with people from different cultures and understands that flexibility and adaptability played key role in her success. She is a member of Phi Theta Kappa National Honor Society, Phi Beta Lambda, was on Dean’s list and received Christian Brothers University Bob Stephenson’s top scholar award in 1996. She was also in the National Association of intercollegiate athletics All-American. She volunteered for different charitable organizations (International Children’s Heart Foundation and Catholic Charity Refugee Program). She was named Area Director of the year at IWG in 2009.

Selma Muratovic

Treasurer
Selma Muratović završila je studij ekonomije na bečkom Sveučilištu za ekonomiju i poslovanje (WU). Profesionalno iskustvo počinje tijekom studija u različitim područjima ekonomije, od upravljanja projektima i proizvoda do logistike i upravljanja opskrbnim lancem. Trenutno obnaša funkciju operativne direktorice u Brajlović Austriji. Ideja o kretanju naprijed kroz podršku, pomoć i dijeljenje vlastitih resursa povezala je Selmu sa Udruženjem poslovnih žena BiH, gdje obnaša funkciju blagajnice.

Naida Jusufhodžic-Grbić

Financijski revizor
Naida Jusufhodžic-Grbić je magistrica prava (dipl.iur Zagreb i mag.iur Beč). Nakon bankarsko-pravnog (Zagreb), knjigovodstveno-poreznog i odvjetničkog iskustva (Beč), zaposlila se u revizorskom udruženju pri jednoj od vodećih austrijskih bankarskih institucija, gdje se već godinama bavi radnim i zadružnim pravom. Udruženju Business Women of Bosnia and Herzegovina pridružila se zbog njegove sjajne ideje. Osim za godišnju reviziju knjigovodstva, te određene pravne aspekte udruženja, zadužena je i za organiziranje radionica i tematskih predavanja. Kao ustrajni borac za stvarnu ravnopravnost žena u svakodnevnom životu, misli da je pravi napredak postignut tek onda kada nam to prestane biti glavna tema.

Lejla Kameric

Financijski revizor
Lejla je rodjena u Bihaću, odrasla u Sarajevu. Ima dvije kćerke Neiru (29) i Arnelu (27). Po profesiji je IT inžinjer sa master of science diplomom iz ekonomije.

Gotovo čitavu karijeru provela je u bankarstvu u Sarajevu kao IT ekspert da bi 2018. godine odlučila da karijeru nastavi u Beču u istom poslovnom području. Nakon uspješnog izlječenja kćerke od malignog oboljenja prije 17 godina, odlučila je da svo svoje slobodno vrijeme iskoristi na način da pomogne malim pacijentima oboljelim od raka i njihovim familijama da dobiju što bolju njegu i pomoć. Tako se prilljučila udruženju Srce za djecu oboljelu od raka te uskoro postala predsjednica istog. Udruženje se bavi pomoći djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama tokom i nakon liječenja, evo samo nekoliko uspjeha na koje je ponosna: izgradjena Roditeljska kuća u Sarajevu, rehabilitacija za svu izliječenu djecu i njihove familije svake godine, pomoć pri resocijalizaciji po povratku u matične sredine, psiho-socijalna podrška i pomoć tokom i nakon liječenja, lobiranje za bolje uslove liječenja, bolovanja, praćenja kasnih posljedica, nabavka deficitarnih lijekova, edukacija i osnaživanje medicinskog osoblja te edukacija i osnaživanje mladih liječenih od raka. Vec 10 godina je članica upravnog odbora Evropskog ogranka saveza udruženja roditelja djece oboljele od karcinoma (CCI Europe) gdje je dobila priliku da aktivno zagovara za smanjenje razlika u standardima liječenja izmedju istočne i zapadne Evrope. Zagovaranje u Parlamentu Evrope, sa odgovornim MEP-ovima, zagovaranje za osiguranje sredstava za projekte kojima je cilj smanjenje razlika, aktivno sudjelovanje u projektima koji se tiču poboljšanja uslova liječenja i njege u zemljama istočne Evrope samo su neke od aktivnosti u kojima je učestvovala. Životna misija joj je da sva djeca, bez obzira odakle dolaze, imaju isto pravo na liječenje.

Selma Žoljić-Beglerović

Članica strateškog tima
Selma Žoljić-Beglerović je magistrirala na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za automatiku i elektroniku. Trenutno je na doktorskom studiju na Tehničkom Univerzitetu u Grazu, a pored toga je zaposlena kao istraživač u istraživačkom centru Virtual Vehicle Research GmbH. Fokus njenog trenutnog istraživanja je pravovremena detekcija promjena i grešaka na vozilima u željezničkom saobraćaju, u cilju povećanja sigurnosti i optimizacije operativnosti i troškova održavanja vozila.
Iako već sedam godina živi i radi u Grazu, aktivno djeluje u Bosni i Hercegovini kroz rad u Udruženju „Ruku na srce“, čiji je i suosnivač. Udruženje ima za misiju olakšati svakodnevnicu marginaliziranim skupinama društva, a posljednjih nekoliko godina fokus djelovanja stavljen je na obrazovanje i usavršavanje mališana koji dolaze iz porodica u stanju socijalne potrebe.
Kroz članstvo u Udruženju BWBH želi proširiti svoju mrežu poznanstava i biti inspirisana uspješnim pričama ostalih članica. Cilj joj je usavršiti svoje poslovne vještine, te otvoriti vrata ka novim poslovnim poduhvatima i projektima. Ukoliko pri tome njena dosadašnja iskustva doprinesu radu Udruženja i pomognu nekome na putu dobra, zadovoljstvo će time biti jos veće. .

Alisa Isaković

Članica strateškog tima
Alisa Isaković je rođena u Zenici 1991. godine. Nakon što je 2016. godine završila studij mašinstva na Univerzitetu u Zenici – smjer: „Menadžment proizvodne tehnologije“ i nenalazeći posao u BiH, odlučila se osloniti na svoje znanje njemačkog jezika. i početi tražiti posao u Njemačkoj ili Austriji. U svibnju 2017. preselila se u Steyr u Gornjoj Austriji i počela raditi za Bitter, inženjerski biro za automobilsku industriju. 2021. godine dobiva priliku pridružiti se prodajnom timu u istoj tvrtki u kojoj sada radi. Uz to je i na obuci za upravljanje projektima te vodi novi projekt u prodaji. S obzirom na veliku znatiželju, koja je jedna od bitnih crta njezina karaktera, raduje se radu u udruzi BWBH.