Nekategorisano

Autentičnost – nova paradigma u poslovnom liderstvu

‘Autentičnost – nova paradigma u poslovnom liderstvu’ radionica je planirana za 18. maj u 18h a sa nama je dr Aida Soko.

Bez obzira da li ste profesionalno liderica ili imate uzor kojem težite, morate imati na umu da je liderstvo danas potpuno različito od liderstva od prije samo desetak godina. Danas smo u potpunosti posvećene onome sto radimo i niko ne želi samo izvršavati instrukcije. Želimo vjerovati da je ono sto radimo važno. Želimo vjerovati ljudima koji nas vode. želimo da nam vjeruju ljudi koje vodimo. U poplavi savjeta o tome kako biti dobra liderica, koje su osobine dobrih liderica, koji je stil najefikasniji, često zaboravljamo ono najvažnije. Ako se ponašamo po preporučenom obrazcu, onda to vise nismo mi. I već u startu gubimo povjerenje. Trošimo silnu energiju da postanemo neko drugi, jer nam se serviraju profili “uspješnih lidera/ica”.

Pravo je pitanje zapravo da li “ja mogu biti i ostati JA i biti prihvaćena liderica?

Dr Aida Soko je konsultantica sa preko 25 godina iskustva na liderskim pozicijama u privatnom i javnom sektoru i expertica transformacija poslovanja. O tome kako voditi biznis i animirati timove da pronadju svoje najjače strane i ovladaju slabostima, učila je u teoretskom i praktičnom smislu. Aida je mentorica sa fokusom na mlade start up-e i coach u talent management-u u kompanijama koje vlasnici žele voditi u skladu sa izazovima novog vremena.

Ovaj event je organizovan u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena BiH i u sklopu inicijative Poslovnog Vijeća pri ženskoj trgovinskoj i industrijskoj komori BiH i Indije, te stoga osigurajte mjesto na vrijeme.

Kao i uvijek, event je besplatan za članice oba udruženja koje će dobiti poziv putem emaila.

Vidimo se!