Članak

BWBH poslije dvije godine pandemije ponovno na UNWG humanitarnom bazaru

Ponovo, poslije dvije godine pandemije u Beču je 03.12. 2022 održan UNWG International Festival – Charity Bazaar – Humanitarni bazar na kojem je učestvovala i Bosna i Hercegovina, u organizaciji Business Women of Bosnia and Herzegovina (BWBH). Na ovom jedinstvenom Bazaru u organizaciji UNWG u Beču svoje mjesto našli su proizvodi i gastro ponuda iz više od 65 zemalja svijeta a sve zemlje su se natjecale da predstave svoju kulturu, proizvode i gastronomiju u najljepšem svijetlu.

Kordinatorica projekta ispred našeg Udruženja Lejla Tinjić-Zaimović nam je otkrila više detalja: “I ove godine štand BiH je imao sjajnu posjetu a nezvanične informacije najavljuju da smo imali rekordnu prodaju sa našeg štanda što znači i veliku donaciju za humanitarne projekte UNWG. Sav prihod sa ovog eventa ide za podršku projekata djece u potrebi diljem svijeta. Posebno smo zahvalne našoj umreženoj i sjajnoj zajednici u Austriji koja se odazvala u rekordnom broju. Jako nam je važno da ispred udruženja BWBH promovišemo tradiciju i kulturu a posebno smo sretne kada imamo priliku promovisati žene poduzetnice! Raduju nas i povezivanja sa drugim udruženjima iz BiH. Ove godine to su: Udruženje poslovnih žena BiH iz Sarajeva te poduzetnice članice udruženja, druženje žena Herba Prijedor i Inner Wheel Club Bijeljina.”

Učešće BiH na ovom posebnom medjunarodnom bazaru pomogli su i podržali Ambasada BiH u Austriji i Ambasador Dr Kemal Kozarić te Misija BiH u OSCE i Ambasador Siniša Bencun.