Članak

Business Talk with Selma Prodanović

U četvrtak, 18. aprila 2024. godine, održan je dugo najavljivani event “Business Talk with Selma Prodanović”. Selma Prodanović je međunarodno nagrađivana TEDx govornica, multipreduzetnica, savjetnica i investitorica. Obzirom na njeno poslovno iskustvo i znanje u mnogim oblastima, te interesovanje naših članica za ovaj event bili smo sigurni da nas očekuje uspješno večer.

Selma je među najuticajnijim ženama u Evropi za startup & VC, pa su njen kvalitet, stručnost i aktivnosti prepoznali ugledni mediji u preko 40 zemalja (Forbes, Financial Times, Elle, ORF, Aljazeera…). Mnogi od njenih poteza u karijeri bili su revolucionarni, a danas svoje bogato profesionalno iskustvo i uzbudljivu ličnu priču dijeli sa publikom širom svijeta. Na misiji je da inspiriše, osnaži, obrazuje i finansira milion poduzetnika koji će zajedno napraviti pozitivnu razliku u životima milijarde ljudi.​ Sinoć je na našem događaju imala i premijeru svog novog Signature Talk-a ‘The Selma Effects’, koji je potvrdio njenu jedinstvenu sposobnost – moć da inspiriše i osnaži druge.

S ponosom možemo reći da je Selma Prodanović počasni član Udruženja BWBH i da predstavlja sve ono čemu kao Udruženje težimo. Uživali smo u sali ispunjenoj nevjerovatnim damama, poslovnim ženama iz Bosne i Hercegovine i gostima u prelijepom Regus Le Palais, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu, kao i Sabini Castrini i Marco Simonis na ukusnim čokoladnim poslasticama za naše goste.